Skolyoz tedavisi olan bir hastalık olmasının yanında en yakın zaman bir doktora başvurulması gerek bir hastalıktır. Skolyoz hastalığının erken teşhisi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Skolyozun belirtileri ve tedavisi ile ilgili her şey haberimizin devamında sizlerle…
Skolyozun başlıca belirtileri
Çoğu insanda fark edilmeyen fakat ilerleyen süreçte tespit edilen bu hastalık belirtileri görülmesinin ardından zaman kaybetmeden doktora başvurulması gerektiği önemle vurgulanmaktadır. Skolyozun nasıl bir hastalık olduğuna dair açıklama yapan Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, skolyoz hastalığının omurganın sırt ve bel bölgesinde yana doğru eğriliği olduğunu ve hayat kalitesini düşüren bir hastalık olduğunu belirtti. Skolyoz hastalığının Özellikle ergenlik döneminde sıkça görülebildiğini ve bu sırt hastalığın belirtilerinin görülmesinden sonra tedavinin önemini savundu.
Skolyoz hastalığının tedavi ve belirtileri aşamasında da açıklama yapan beyin ve sinir cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, skolyoz hastalığının başlıca ve en sık görülen belirtileri hakkında da bazı ipuçları verdi. Genellikle ergenlik çağındaki ve çocuk yaştaki bireylerde görülen bu hastalığın duruş bozukluğu, omuzlar arasında hizalama da eşitsizlik, bel çukurlarının duruş bozukluğu, ve yine bel kemiklerinin bir tarafının daha çok öne çıkıntı durması skolyozun başlıca sebepleri arasındadır. Skolyozun belirtileri gözle görülür hale gelebilmektedir. Örneğin skolyoz hastalarının giydikleri elbiselerin vücuda uymaması ve kadın hastalardaki eteğin yukarı doğru çekilmesi gibi belirtiler hayat kalitesini oldukça düşürmektedir.
Skolyozun tedavi süreci
Skolyoz hastalığının tanımını ve belirtilerini açıklayan Uzman Dr. Ali Kemal Ulaş, Skolyoz cerrahisinin tedavi biçim ve yöntemlerinde anlatan Dr. Ulaş gelişen tıp cerrahisi ve günümüz teknolojisinin skolyoz hastalığının tedavisinde kullanımını ve tedaviyi nasıl artırdığını belirtti. Skolyoz hastalığının erken teşhisinde eğriliğinin ameliyat öncesi belirtiler ile tespitinde esnekliğinin belirlenmesinin öneminden bahsetti. Skolyoz ameliyatının ardından iyileşmede esneme ve fizik tedavi hareketlerinin önemine değinildi.