Lenfomanın türü, hastalığın hangi evrede olduğu ve hastanın yaşı gibi hususlar tedavi şeklinde değişkenlik sebep oluyor. Yavaş ilerleyen veya bir belirtisi olmayan bazı lenfomlarda bulunuyor. Bu durumu anlamak için öncelikle gelin hastalığı bir tanıyalım. İşte sizlerle Lenfoma ile ilgili merak edilen bilgiler...

Lenfoma belirtileri nelerdir?

Öncelikle Lenfoma nedir? Sorusuna yanıt verelim. Lenfoma halk arasında lenf kanseri olarak bilenen bir kanser çeşittir. lenfoma lenf bezlerinin kontrolsüz şekilde büyümesi sonucu oluşmaktadır. Lenf bezleri, vücudu enfeksiyona ve hastalıklara karşı direnmesine yardımcı bağışıklık sisteminin en önemli parçalarından birisidir. “Peki Lenfoma belirtileri nelerdir?” diyorsanız onu da şu şekilde yanıtlayabiliriz. Lenfomanın  farkli belirtisi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ise şunlardır;

·         Gece meydana gelen terlemel

·         Devamlı suretle halsizlik ve yorgunluk hissi

·         Büyüyen ve artan lenf bezleri

·         Öksürük şikayeti

·         Solunum problemi

·         Göğüs ağrısı

·         Nedeni bilinmeyen ateş şikayeti

·         Açıklanamayan kilo kaybı,

·         Karında meydana gelen şişlik veya ağrı

·         Kaşıntı şikayeti

Lenfoma hastalığının tedavisi var mı?

Son günlerde adını sıklıkla duyduğumuz lenfoma hastalığı hakkında bilgi almak isteyen kişiler en çok “Lenfoma hastalığının tedavisi var mı?” araştırarak sorularına yanıt arıyor. “Peki Lenfoma hastalığının tedavisi var mı?” bu soruya net yanıt vermek biraz yanlış olabilir. Çünkü Lenfoma hastalığının tedavisi kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Lenfomanın tedavisinde, lenfomanın türü, hastalığın hangi evrede olduğu ve hastanın yaşına bakılarak ona göre tedavi şekli değişkenlik gösterebilmektedir.

Yavaş ilerleyen ve belirtisi olmayan bazı çeşit lenfomlarda bulunmaktadır. Bu hasta, hastalığın ilerlemesi, belirtilerin ortaya çıkması ve tedavi gerekliliğinin doğması açısından düzenli aralıklarla kontrol edilir. Bu duruma göre de tedavi şekli tedavi süreci belirlenir.

“Peki belirtileri olan yavaş seyirli lenfomalarda durum nedir?” diyorsanız eğer, belirtileri olan ve yavaş seyirli hastalarda kemoterapi, biyolojik tedaviler (monoklonal antikorlar) ve radyoterapi kullanılabilmektedir

Hızlı seyirli lenfomada ise, genellikle kemoterapi ve biyolojik (monoklonal antikorlar) tedaviler tercih edilmektedir. Bazı durumlarda da radyoterapi tedaviye eklenebilir.

Haber kanalımızda yer vermiş olduğumuz makale, tamamen bilgilendirme amaçlı ile yazılmıştır.  burada yazan belirtiler doğrultusunda hasta olduğunuzu düşünmeyin, kesin tanı için muhakkak doktor kontrolüne başvurulması gerekmektedir.